Gratis Mini Cursus Beleggen voor Beginners: Introductie – Deel 0

Deze cursus is nog in ontwikkeling en nog niet alle delen zijn af. Toch wil ik hem alvast graag met je delen omdat ik denk dat veel beginnende beleggers hiermee geholpen zijn.

Wil je liever een complete videocursus? Ik heb een complete videocursus ontwikkeld met meer van 6 uur beeldmateriaal waar ik alles uit deze cursus en nog veel meer deel! Bekijk hem hier.

Tim – LangzaamRijker

Welkom bij de cursus “Beleggen voor beginners” van LangzaamRijker.nl. Mijn naam is Tim en ik ben eigenaar van deze website. Ik heb deze cursus opgesteld voor iedereen die wil beginnen met beleggen en op zoek is naar de basisprincipes van beleggen, om vervolgens vol zelfvertrouwen zelf aan de slag te gaan met beleggen.

De cursus bestaat uit 8 hoofdstukken met in totaal 23 onderdelen. Ik ben geen professionele belegger of fianciëel adviseur. Ik heb mezelf verdiept in beleggen in het algemeen en het streven naar financiële onafhankelijkheid. Alles wat ik in de afgelopen tijd heb geleerd probeer ik hier samen te vatten zodat ik mijn vrienden, familie en andere contacten kan doorverwijzen naar deze pagina’s.

Ondanks dat ik deze cursus met zorg heb samengesteld, kan het natuurlijk zo zijn dat ik ergens een foutje tussendoor heb laten slippen. Daarom op voorhand een paar mededelingen: Beleggen brengt altijd risico’s met zich mee en je kan je inleg verliezen. De informatie in deze cursus is gebaseerd op mijn persoonlijke ervaring en deint enkel een vermaken en inspirerend karakter. Aan de informatie uit de cursus kunnen geen rechten worden ontleend, je blijft ten alle tijden verantwoordelijk voor je eigen handelen.

Wie ben ik?

Zoals ik al zei ben ik Tim en ben ik enorm geïnteresseerd in beleggen en investeren in het algemeen. Ik ben al jaren actief als online marketeer en heb verschillende websites in mijn bezit waar ik een passief inkomen mee opbouw.

In 2017 ben ik in aanraking gekomen met cryptocurrencies en hier heb ik 2 jaar lang actief in gehandeld. In deze periode groeide mijn interesse in beleggen. Ik ben een eigen Youtube kanaal gestart waar ik allerlei video’s maak over beleggen, geld verdienen en geld besparen.

Deze video’s zijn echter allemaal losse onderdelen en het leek me leuk en relevant om één overzichtelijke cursus te maken waarin ik alles van A tot Z uitleg. Hierin bespreek ik mijn motivatie, aanpak, en de kennis die ik tot nu toe op heb gedaan. Hopelijk helpt dit jou verder om ook de eerste stappen richting zelfstandig beleggen te zetten.

De cursus wordt op dit moment kosteloos aangeboden. Ik heb hier héél veel tijd in gestoken. Los van het feit dat ik het leuk vind om mensen op weg te helpen, is het natuurlijk wel leuk als mijn inspanningen ook voor mijzelf nog wat opleveren. Ik vraag je niet om een bijdrage, maar zal wel affiliate links toevoegen in mijn cursus. Dit zijn promotie links voor verschillende brokers. Wanneer je deze links gebruikt betaal je niets extra, sterker nog, je weet zeker dat je op de juiste wijze een account aanmaakt bij een broker. Wanneer je mijn promotie links uit de tekst gebruikt om een account aan te maken, ontvang ik een kleine vergoeding. Op deze manier bekostig je de GRATIS cursus. Ik zal altijd open en eerlijk zijn en nooit iets promoten omdat ik er zelf beter van wordt.

Heb je nog geen beleggersrekening en wil je deze wel gaan aanmaken? Je kan je steun en waardering voor deze GRATIS cursus tonen door via onderstaande link(s) een beleggersrekening te openen:

  • Klik hier om een DEGIRO account te openen. DEGIRO is een Nederlandse broker en mijn favoriete broker. Een uitgebreide review van het systeem vind je hier terug.
  • BUX Zero is een Nederlandse broker die uitsluitend via een app werkt. In mijn ogen voornamelijk geschikt als je wat aandelen voor een korte termijn wilt kopen. Het grootste deel van mijn vermogen staat bij DEGIRO. Als je een account aanmaakt bij BUX Zero via deze link ontvang je een gratis aandeel bij je eerste storting (zo lang de actie geldig is).
  • Deze gratis cursus behaldelt veel, maar niet alles. Ik heb ook een (betaalde) complete videotraining waarin ik in 6 uur tijd je helemaal bijspijker. Wil je daar meer overweten? Bekijk hem dan hier.

Wat ga je hier leren (en wat vooral niet)?

Wanneer ik zelf een cursus volg, vind ik het altijd prettig om te weten welk verwachtingen ik zou moeten hebben. Daarom hier kort wat je wel en niet kan verwachten van deze cursus.

Allereerst wat je niet kan verwachten; verwacht niet dat je na het volgen van deze cursus een zeer ervaren belegger bent en binnen de kortste tijd flinke rendementen gaat maken. Het is niet mijn doelstelling om je tot een professionele belegger op te leiden én mijn aanpak gaat niet uit van extreem hoge rendementen op korte termijn.

Wat je wel kan verwachten is een cursus die je de basis van beleggen bijbrengt. Ik begin met uit te leggen wat beleggen voor je zou kunnen doen, waarom je zou kunnen beginnen met beleggen en hoe je dan moet beginnen. Na deze cursus weet je wat de risico’s zijn, hoe je met een veranderende markt omgaat, wat aandelen en obligaties zijn, hoe je jouw eigen beleggingsplan opstelt en heb je genoeg vertrouwen om je eerste aankopen te gaan doen.

Hoe is de cursus opgebouwd?

Zoals ik al aangaf bestaat de cursus uit 8 hoofdstukken met 23 onderwerpen. Het is dus een vrij uitgebreide cursus. Hieronder geef ik een korte inhoudsopgave met uitleg en links naar het desbetreffende onderwerp.

Zoals je hierboven ziet heb ik geprobeerd om alle aspecten van beleggen de revue te laten passen. Van de reden dat men belegt, tot beleggingstactieken en het aankopen van effecten. Alles komt in deze cursus terug. Ben je benieuwd naar de cursus? Ga dan snel door naar deel één van de cursus.

Ga naar hoofdstuk 1 van de cursus “Beleggen voor Beginners”