Over mij

Ik ben Tim Kraai, de persoon achter Langzaamrijker. Zo’n 30 jaar geleden geboren in Eindhoven.

Al van jong af aan was ik onbewust bezig met zo veel mogelijk geld verdienen. Toen ik 14 jaar oud was had ik mijn eerste baantje bij de lokale Albert Heijn, vanaf mijn 16e had ik zelfs twee baantjes en op mijn 19e begon ik met geld verdienen op het internet.

Ik begon met het schrijven van teksten voor een tekstbureau, maar kwam er al snel achter waar deze teksten voor dienden. Ze kwamen op websites te staan om zo beter gevonden te worden in Google. Niet veel later begon ik mijn eerste eigen websites te bouwen en tijdens mijn studententijd verdiende ik enkele honderden euro’s per maand met websites over HTC telefoons. Sinds die tijd ben ik altijd bezig geweest met het maken van websites en met affiliate marketing. In 2012 schreef ik mijzelf in bij de KVK.

Ik werkte enkele jaren als SEO en Affiliate specialist voor grote en kleine merken in Nederland en daarbuiten. Via mijn werkgever werkte ik aan toffe projecten voor onder andere IKEA, Unilever, Peugeot, ING en vele anderen.

Ook in die jaren beheerde ik altijd mijn eigen affiliate websites. Al die jaren ‘bijverdienen’ met websites begon zijn vruchten af te werpen. Ik nam namelijk nooit geld op en wou gewoon zo veel mogelijk vermogen opbouwen. Waarvoor? Dat wist ik nog niet!

Tot ik rond mijn 27e bedacht dat het zo niet langer kon. Ik had duizenden euro’s bij elkaar verdiend maar dat geld stond weg te roesten op een spaarrekening zonder rente (en met inflatie).

Ik had inmiddels zo’n twee jaar ervaring met cryptocurrencies en het handelen daarin. Op een dag begon een vriend van me over beleggen en ik ben me meer en meer gaan verdiepen. Ik heb het virus te pakken en heb enorm veel plezier in alles wat met beleggen en vermogen opbouwen te maken heeft!

Uiteindelijk ben ik mijn website en niet veel later ook mijn Youtube kanaal gestart om nieuwkomers in de beleggingswereld te helpen. Ik had namelijk jaren lang het idee dat beleggen iets voor oude gijze mensen was. Boy, I was wrong! Als ik 10 jaar geleden had geweten wat ik nu had geweten, had ik er compleet anders in gestaan (inclusief een ander vermogen).

Mijn doel met Langzaamrijker is om nieuwkomers in de beleggingswereld te helpen met de juiste kennis en mindset. Mijn website is puur gebaseerd op persoonlijke ervaring en mening, de content mag nooit gezien worden als persoonlijk advies. Je zal dus zelf je plan moeten maken, maar ik hoop dat mijn verhalen je helpen en inspireren om ook van jouw beleggingsverhaal een succesverhaal te maken!

Eind 2022 heb ik de opleiding Wft Basis en Wft Vermogen met succes mogen afronden, beide met een 8,0. Ik heb deze opleidingen gevolgd om mijn kennis over het onderwerp te verbreden. Ondanks het feit dat ik nu gecertificeerd Vermogensadviseur ben, ben ik niet voornemens om ook persoonlijk financieel advies te geven. Mijn content blijft gericht op een groter publiek en informerend van aard.

ing. Tim Kraai