TIP: Ben je een beginner en nog zoekende naar de basis omtrent beleggen? Dan is mijn gratis minicursus beleggen wellicht wat voor jou. In 45 minuten spreek ik je bij over de absolute basics van beleggen.Handleiding: Een Account bij DEGIRO Aanmaken


Een beleggersrekening openen klinkt misschien ingewikkeld of spannend, maar dat valt eigenlijk best wel mee! Op langzaamrijker.nl probeer ik beleggen eenvoudig uit te leggen zodat mensen zoals jij en ik ook kunnen starten met beleggen. In dit artikel leg ik stap voor stap uit hoe je een beleggersrekening bij De Giro kunt openen.

>> Nog geen DEGIRO account? Klik hier om direct naar de juiste pagina te gaan! <<

Stap 1: Ga naar DEGIRO en maak een account aan

De eerste stap is natuurlijk om naar de website van DEGIRO te gaan. Op deze pagina kan je een account aanmaken. Wanneer je de link in dit artikel gebruikt betaal je niets extra, maar kan ik wel een kleine vergoeding ontvangen van DEGIRO voor mijn uitleg. Ik hoop dat je daarom mijn link zou willen gebruiken.

Kies of je in Nederland of België woonachtig bent en vul in het volgende scherm je emailadres, gewenste gebruikersnaam en gewenste wachtwoord in.

DeGiro account stap 1

Wanneer je dit hebt gedaan ontvang je een bevestigingsmail van DEGIRO. In deze mail vind je een bevestigingslink. Door op deze link te klikken bevestig je dat je een account aan wilt maken met het gekozen emailadres.

DeGiro account stap 2

Stap 2: Log in en vul je gegevens in

Wanneer je op de bevestingsknop klikt, wordt je account op de website bevestigd. Je kan vervolgens op “Login” klikken om met je account in te loggen.

Vervolgens kom je op een aantal schermen waar je je persoonlijke informatie moet invullen. Denk hierbij aan zaken zoals je namen, geboortedatum en adresgegevens.

DeGiro account stap 3

Let op! Gebruik hier altijd de volledige namen zoals deze op je paspoort vernoemd staan.

Ook dien je aan te geven of je inwoner van de US bent. Dit klinkt misschien raar, het is toch een Nederlandse broker nietwaar? Het heeft te maken met bepaalde belastingregels omtrent personen uit de Verenigde Staten. Voor 99% van mijn lezers geldt dat ze hier invullen dat ze geen US Person zijn.

DeGiro account stap 4

Vervolgens wordt er om je rekeningnummer gevraagd. Let hierbij goed op! Dit is het rekeningnummer waarmee je geld kan overmaken naar DEGIRO. Betalingen vanaf een ander rekeningnummer worden niet geaccepteerd! Zorg er dus voor dat je hier het rekeningnummer invult dat je daadwerkelijk gaat gebruiken voor stortingen.

In de volgende stap vraagt het systeem om je nationaliteit en een kopie van een paspoort of identiteitskaart. Een rijbewijs zal hier niet volstaan. Het makkelijkste is om gewoon een foto van je paspoort te maken. Je kan eventueel ook een scan van je paspoort maken met een kopieerapparaat. Zorg in ieder geval dat het aan de volgende eisen voldoet:

  • Het formaat van het document dient JPG, PNG of PDF te zijn.
  • Het document is niet bijgesneden en alle hoeken van het document zijn zichtbaar.
  • Met uitzondering van uw BSN moet alles duidelijk leesbaar en onafgedekt zijn.

Stap 3: Verificatie van je gegevens

Na het uploaden van je paspoort, zal deze gecontroleerd worden door een fysiek persoon. Daarnaast dien je €0,01 over te maken naar DEGIRO om zo aan te tonen dat het opgegeven rekeningnummer overeen komt met jouw naam.

Alleen bij DEGIRO kun je op deze manier al binnen enkele minuten beginnen met beleggen. Ik maakte om 18.30 uur een account aan en kon om 19.15 uur beginnen met beleggen. De beurs was uiteraard al gesloten, maar kopen van Amerikaanse aandelen was eventueel mogelijk geweest.

Stap 4: Een custody account of een standaard account?

Dit is een vraag die ontzettend vaak voorbij komt. Al voordat ik begon met mijn website kreeg ik deze vraag standaard als vrienden of familie een account bij DEGIRO aanmaakte. Welk account is het beste? Een standaard profiel of een custody profiel?

Laat ik beginnen met te zeggen dat ik het antwoord niet aan je kan geven. Het is en blijft je eigen keuze. Ik kan natuurlijk wel proberen de verschillen zo eenvoudig mogelijk uit te leggen.

Met een standaard profiel kan je gebruik maken van vrijwel alle opties die DEGIRO te bieden heeft. Dit is een profiel wat je bij veel andere aanbieders ook zou krijgen. Je kan niet alleen aandelen, obligaties, fondsen en ETF’s kopen. Je kan ook short gaan, handelen in turbo’s, speeders en sprinters.

Klinkt allemaal heel ingewikkeld en dat is het als beginner ook. Dit zijn zaken waar je als beginner niet mee te maken krijgt en zelfs op de lange termijn is het maar de vraag of je hier ooit gebruik van wilt maken. Dit zijn opties die een actieve trader misschien interessant vindt (iemand die constant de markt in de gaten houdt). Wil je gewoon maandelijks een bedrag inleggen ongeacht de koers, dan heb je dit soort opties niet nodig.

Bij een custody profiel kan je géén gebruik maken van short gaan, turbo’s, sprinters, etc. Daar tegenover staat dat jouw effecten niet worden uitgeleend wanneer je een custody account aanmaakt.

Jouw aandelen zijn natuurlijk van jou, maar DEGIRO kan (zonder dat je daar iets van merkt) op de achtergrond wel jouw aandelen gebruiken om iemand anders zijn ‘short’ te financieren. Het is wat lastig om dit in het kort aan een beginner uit te leggen.

Waar het op neer komt is dat jouw aandelen bij een custody account niet uitgeleend worden aan een ander. De kans dat dit mis gaat is marginaal, maar een kans is er altijd. Een custody account is dus wat veiliger.

Daar tegenover staat dat je bij een custody account wat fee betaald over je dividend. Dit is niet veel (zo’n 10% over je dividend), maar je ontvangt dus minder dividend dan bij een een standaard profiel.

Samengevat:

  • Een custody profiel is veiliger dan een standaard profiel
  • De kans dat er iets mis gaat met jouw standaard profiel is marginaal, maar er blijft altijd een kans
  • Met een custody account ontvang je iets minder dividend, wat je vervolgens niet kan herinvesteren

Zelf heb ik destijds voor een standaard profiel gekozen. Maar dat betekend niet dat jij dit ook zou moeten doen. Ik wist toen de verschillen niet en heb wat informatie op Reddit gevonden. Daaruit bleek dat de meeste mensen een standaard profiel kozen. Ik sluit echter niet uit dat ik op termijn wellicht over stap op een custody account. Ik maak geen gebruik van shorten, sprinters, etc en wil op termijn misschien toch maar voor een veiligere optie gaan.

Je hebt een account, wat nu?

Oke, je hebt nu een beleggersaccount aangemaakt. Gefeliciteerd, je kan aan de slag! Maarja, wat nu? Waar begin je en wat zijn slimme manieren om te beleggen?

Daar vertel ik je graag meer over in de overige artikelen op mijn website. Neem gerust een kijkje op de website en klik op het menu op “Nieuw? Start hier!” om stap voor stap uit te leggen hoe ik mijn beleggingen aanpak. Ik probeer alles zo eenvoudig mogelijk uit te leggen zodat beleggen voor iedereen toegankelijk is. Heel veel succes en plezier met je beleggersrekening!

Veel gestelde vragen

Hieronder geef ik nog antwoord op enkele veel gestelde vragen bij het aanmaken van een beleggersrekening.

Via welke pagina kan ik een account aanmaken?

Op deze pagina van DEGIRO kan je een account aanmaken. De link in dit artikel betreft een affiliate link. Zo weet je dat je altijd de juiste pagina bekijkt en ontvang ik eventueel een kleine vergoeding van DeGiro als dank voor mijn uitleg. Dit kost jou verder natuurlijk helemaal niets extra.

Is een DEGIRO account aanmaken gratis?

Een account aanmaken bij DEGIRO is zo goed als gratis. Je betaald geen aansluitkosten of iets dergelijks. Wel dien je eenmalig €0,01 over te maken naar DEGIRO. Dit moet omdat DEGIRO zo de tenaamstelling van jouw rekeningnummer kan controleren. Deze moet uiteraard overeenkomen met de gegevens op je paspoort.

Met hoeveel euro kan ik beginnen met beleggen?

Er is geen minimum bedrag wat je moet inleggen om klant te worden van DEGIRO. In principe kan je met die ene cent van de verificatie aan de slag. Het is echter niet mogelijk om iets te kopen, omdat er geen aandelen beschikbaar zijn voor één cent. DEGIRO is echter wel interessant voor beginners, aangezien je met een klein bedrag kan beginnen. Voor enkele tientjes kan je al een leuke ETF kopen om zo kennis te maken met de wereld van beleggen. Geen barrières dus!

Langzaamrijker maakt onderdeel uit van het affiliate netwerk van DEGIRO. Tim maakte al vóór het bestaan van Langzaamrijker van DEGIRO en gebruikt deze broker vandaag de dag nog altijd. Dit artikel is zo objectief mogelijk geschreven. DEGIRO heeft geen invloed gehad op de inhoud van dit artikel.

Tim van LangzaamRijker.nl

Tim is een particuliere belegger met een lange termijn doelstelling. Op Langzaamrijker deelt hij zijn passie voor beleggen en online ondernemen. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Laatste Posts