TIP: Ben je een beginner en nog zoekende naar de basis omtrent beleggen? Dan is mijn gratis minicursus beleggen wellicht wat voor jou. In 45 minuten spreek ik je bij over de absolute basics van beleggen.Mijn ervaring met de Crypto.com prepaid creditcard


Waarschijnlijk heb je de naam Crypto.com voorbij zien komen op social media, of in een reclame. Zelfs bij de Formule 1 races is het merk goed vertegenwoordigd. Maar wat is Crypto.com nu precies, en hoe zit het met de betaalkaarten? In deze video wil ik je graag een eerlijke mening geven over deze kaarten. Ik benoem niet alleen de voordelen, maar ook zeker de nadelen en gevaren. Hopelijk helpt dat om voor jezelf te beslissen of een kaart van Crypto.com iets voor jou is.

Waarschuwing: Crypto betaalkaarten vallen niet onder het toezicht van toezichthouders, er is op het moment van schrijven ook geen regelgeving op dit gebied. Onthoud dus dat je tegoeden bij een dergelijke partij altijd risico lopen. Toezicht van de AFM of het depositogarantiestelsel zijn niet van toepassing.

Wil je een Crypto.com betaalkaart aanvragen? Vergeet dan niet gebruik te maken van een vriendenlink. Je ontvangt daarmee $25 gratis tegoed op je nieuwe betaalkaart. Wanneer je mijn of andermans link gebruikt, ontvangen jij en ik beide $25 tegoed. Als je dit artikel waardevol vindt, kan je overwegen mijn link te gebruiken. Dank daarvoor. https://crypto.com/app/y6yqyh6nkb

Wie of wat is Crypto.com

Je kent Crypto.com wellicht van één van hun advertenties. Ze zijn ook één van de sponsoren van de Formule 1 en worden groots op de billboards getoond. Daarnaast zie je Crypto.com steeds meer (icm de betaalkaarten) op social media benoemd worden. In Facebook groepen delen mensen hun ervaringen met deze betaalkaarten.

Crypto.com heeft een mobiele app, en een exchange voor op de pc. In dit artikel kijken we alleen naar de mobiele applicatie, omdat je deze nodig hebt om gebruik te maken van de betaalkaart van Crypto.com

Crypto.com is gevestigd in Hong Kong en daarmee dus ook een buitenlandse aanbieder. Hou hier rekening mee. Het wil zeggen dat er geen Europees toezicht op deze aanbieder is. Daarnaast zijn er op dit moment nog vrijwel geen regels op het gebied van cryptocurrencies. Ondanks dat Crypto.com een enorm grote aanbieder is, bevind je je dus nog altijd in het Wilde Westen.

Wat zijn creditcards en hoe zijn de crypto kaarten anders?

De traditionele creditcard ken je wellicht wel. Het is een kaart waarmee je op krediet kan afrekenen. Dit wil zeggen dat de uitgever van de creditcard jou geld voorschiet, en je dit (meestal aan het eind van de maand) terug moet betalen. In Europe zijn creditcards niet heel gebruikelijk, maar in Amerika zie je ze overal terugkomen.

(Amerikaanse) creditcards hebben vaak tal van voordelen. Zo krijg je toegang tot airport lounges en ontvang je vaak ook cashbacks. Maar dit soort voordelen moeten natuurlijk ergens door betaalt worden. Wanneer je je schuld bij de creditcardmaatschappij niet op tijd aflost, betaal je hoge boeterentes. Deze rentes kunnen oplopen tot meer dan 10%.

Dit soort rentes zijn één van de manieren waarop creditcardmaatschappijen veel geld verdienen. Dit geld gebruiken zij weer om cashback aan te bieden aan de gebruikers van de kaart. Je zou dus eigenlijk kunnen zeggen dat de wanbetalers betalen voor de voordelen die gebruikers hebben. Of dat helemaal eerlijk is, is nog maar de vraag.

De crypto betaalkaarten zoals die van Crypto.com lijken veel op creditkaarten. Ze hebben ook een unieke code en kunnen ook gebruikt worden als je kiest voor een creditcard betaling bij één van je favoriete webshops. Het grote verschil is echter dat dit prepaid kaarten zijn. Je moet dus geld op je kaart zetten, om gebruik te kunnen maken van de kaart. Je hebt geen uitstaande schuld bij Crypto.com maar betaalt dus vooruit.

Hoe kan Crypto.com een cashback aanbieden

Wellicht vraag je je af hoe Crypto.com, net als traditionele creditcards, een cashback kan aanbieden. Ze hebben immers geen inkomsten uit hoge rentes bij wanbetalers, omdat alle gebruikers ene prepaid kaart gebruiken.

Toch kan Crypto.com flink verdienen aan deze kaarten. Dit doen ze onder andere door de gebruiker te verplichten om gebruik te maken van de eigen cryptocurrency, CRO. Wie een betaalkaart van Crypto.com wil aanvragen, moet eerst CRO aanschaffen en dit staken (vastzetten). Hoe groter de vraag naar deze CRO token, hoe meer de prijs opgedreven zal worden.

Ook wordt de cashback in CRO uitgekeerd, waardoor gebruikers steeds meer gewend raken aan het gebruik van CRO tokens. Overigens kan je deze CRO cashback direct omzetten naar een andere currency, je zit hier dus niet aan vast.

Verschillende kleuren Crypto.com kaarten

Crypto.com heeft verschillende soorten betaalkaarten, ieder met een eigen kleur. Afhankelijk van het soort kaart, ontvang je specifieke voordelen. Het verschil tussen de kaarten is verder het bedrag aan CRO wat je dient te staken (vastzetten) om de kaart aan te schaffen. Ik zal proberen dit zo eenvoudig mogelijk uit te leggen;

Wanneer je een kaart aanvraagt, dien je een hoeveelheid CRO te staken. Dit is simpel gezegd het vastzetten van je CRO token, wat de eigen token van Crypto.com is. Hoe meer CRO je vast zet, hoe groter de voordelen van jouw Crypto.com kaart zijn.

Overigens moet je de CRO tokens minimaal 6 maanden vastzetten. In die periode kan je dus niet bij je tokens en kan je ze ook niet verkopen.

In het verleden zijn de voorwaarden voor het aanvragen van een kaart meerdere malen veranderd. Ik beschrijf hier de voorwaarden op het moment van schrijven, maar check de website van Crypto.com zelf even om te bekijken of deze voorwaarden nog actief zijn.

Op het moment van schrijven moet je deze bedragen aan CRO voor minimaal 6 maanden staken:

 • Midnight Blue kaart: Geen staking voorwaarden
 • Ruby Steel kaart: Stake €350 aan CRO
 • Royal Indigo & Jade Green: Stake €3.500 aan CRO
 • Frosted Rose Gold & Icy White: Stake €35.000 aan CRO
 • Obsidian: Stake €350.000 aan CRO

Zoals je ziet neemt het bedrag wat je moet staken steeds met een factor 10 toe. Het gaat om de euro waarde op het moment van staken. Als je bijvoorbeeld €350 staked en dit in de toekomst minder waard wordt, heeft dit geen invloed op je kaart. De kaart blijft gewoon werken.

Voordelen van de Crypto.com kaarten

Er zijn dus 5 level wat kaarten betreft, en ieder level heeft zijn eigen voordelen en cashbacks. Ook deze voorwaarden kunnen in de toekomst wijzigen, dus check ook hier weer even of de voorwaarden nog actueel zijn. Op het moment van schrijven zijn dit de voordelen van de verschillende soorten kaarten:

 • Midnight Blue
  • 1% Cashback
  • Maximaal €200 contanten pinnen (daarna 2% kosten)
 • Ruby Steel
  • 2% Cashback
  • Gratis Spotify tot $12,99 per maand
  • Maximaal €400 contanten pinnen (daarna 2% kosten)
 • Royal Indigo & Jade Green
  • 3% Cashback
  • Gratis Spotify tot $12,99 per maand
  • Gratis Netflix tot $13,99 per maand
  • Airport Lounge toegang
  • Maximaal €800 contanten pinnen (daarna 2% kosten)
 • Frosted Rose Gold & Icy White
  • 5% Cashback
  • Gratis Spotify tot $12,99 per maand
  • Gratis Netflix tot $13,99 per maand
  • Gratis Amazon Prime tot $12,99 per maand
  • 10% Korting op Expedia (max 1x per maand, max $50)
  • Airport Lounge toegang (+1 gast)
  • Maximaal €800 contanten pinnen (daarna 2% kosten)
 • Obsidian
  • 8% Cashback
  • Gratis Spotify tot $12,99 per maand
  • Gratis Netflix tot $13,99 per maand
  • Gratis Amazon Prime tot $12,99 per maand
  • 10% Korting op Expedia (max 1x per maand, max $50)
  • 10% Korting op Airbnb (max 1x per maand, max $100)
  • Airport Lounge toegang (+1 gast)
  • Maximaal €1.000 contanten pinnen (daarna 2% kosten)

Voor de gratis abonnementen op Spotify, Netflix en Amazon geldt dat je deze zelf moet regelen en met de Crypto.com kaart moet afrekenen. Je vult dus simpelweg je Crypto.com betaalkaart als betaling in. Je betaalt deze abonnementen zelf, maar krijgt het bedrag vervolgens (tot het maximum) in CRO teruggestort op je kaart. Het is dus ook een vorm van cashback en een slimme marketing truc van Crypto.com. Het zijn geen samenwerkingsverbanden tussen Crypto.com en deze merken.

De nadelen en risico’s van de Crypto.com kaarten

Zoals ik eerder al schreef, zijn er ook risico’s en gevaren als het gaat om crypto betaalkaarten. Helaas worden deze op veel platformen niet benoemd. Ik vind het belangrijk om deze ook met je te delen, zodat je zelf een keuze kan maken op basis van alle feiten.

Allereerst is er, zoals ik eerder al aangaf, geen toezicht op dit soort platformen. Crypto.com is in het buitenland gevestigd, dus er is geen toezicht van de AFM of een andere Europese toezichthouder. Daarnaast is er nog vrijwel geen regelgeving rondom cryptocurrencies. Kortom, in het ergste geval zou Crypto.com de stekker eruit kunnen trekken en kan je fluiten naar je geld. Ik kies er daarom voor om maar kleine bedragen op de kaart te bewaren.

Een tweede nadeel vind ik het feit dat je de CRO voor minimaal 6 maanden moet staken om gebruik te kunnen maken van de kaart. Je zet een stukje kapitaal voor een langere periode vast, en kan niet ingrijpen als dat nodig is. Als de gehele crypto markt, of CRO in het bijzonder, zou dalen kan je dit dus niet verkopen. Ik heb zelf gekozen voor de Ruby Steel kaart en heb dus €350 aan CRO vast gezet om gebruik te kunnen maken van de kaart. Ik vond dat voor mezelf te verantwoorden, maar ga na hoe dat in jouw situatie zit.

Het derde nadeel vind ik dat de voorwaarden en voordelen van de kaart tussentijds gewijzigd kunnen worden. Jij zet je CRO voor 6 maanden vast, maar Crypto.com kan de voorwaarden in de tussentijd wel wijzigen. Zo zouden ze bijvoorbeeld de Spotify cashback of Netflix cashback in de tussentijd stop kunnen zetten. Een punt om rekening mee te houden dus.

Waar kan de de Crypto.com betaalkaart gebruiken?

Tot slot wil je waarschijnlijk nog wel graag weten hoe de kaart in het dagelijks leven functioneert. Mijn ervaring is dat je de kaart op veel plekken kan gebruiken, maar dat hij niet overal geaccepteerd wordt.

Plekken waar de kaart helaas niet werkt zijn Albert Heijn en onbemande tankstations. Er zijn echter tal van andere supermarkten en tankstations die de kaart wel accepteren. Ik heb de exacte cijfers niet, maar mijn gevoel zegt dat de kaart in driekwart van de gevallen geaccepteerd wordt.

Zelf heb ik de kaart bijvoorbeeld gebruikt bij Jumbo, Spar, tijdens mijn verblijf in Londen en voor het aanschaffen van een game in de Playstation Store. De kaart werd geweigerd bij Albert Heijn en mijn kapper. Je krijgt dan simpelweg een rood scherm in de betaalautomaat te zien met de tekst ‘Kaart geweigerd’.

Overigens gebruik ik de kaart helemaal niet zo heel veel. Het is voor mij vooral leuk om te zien dat het werkt. Ik stort wat crypto op mijn account, en kan vervolgens geld uit de muur trekken in het centrum van Londen. Het is voor mij meer een gadget om eens te testen, dan dat ik er echt mijn dagelijks uitgaven mee doe.

Ontvang $25 gratis tegoed op je Crypto.com

Ik hoop dat deze review jou geholpen heeft om duidelijk te krijgen wat de kaart is, hoe het werkt, en wat de voor- en nadelen zijn. Mocht je na het lezen van deze review interesse hebben in een kaart, zou ik je aanraden om een vrienden link te gebruiken. Dat kan mijn link zijn, of die van iemand anders. Op die manier ontvangen zowel die persoon als jijzelf $25 tegoed op de Crypto.com kaart. Een win-win dus. Doe het wel alleen als je ook echt alle voordelen en nadelen van de kaart kent!

Mij bedanken voor het schrijven van deze uitgebreide review? Maak gebruik van mijn link voor $25 gratis tegoed, via: https://crypto.com/app/y6yqyh6nkb

Tim van LangzaamRijker.nl

Tim is een particuliere belegger met een lange termijn doelstelling. Op Langzaamrijker deelt hij zijn passie voor beleggen en online ondernemen. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Laatste Posts