TIP: Ben je een beginner en nog zoekende naar de basis omtrent beleggen? Dan is mijn gratis minicursus beleggen wellicht wat voor jou. In 45 minuten spreek ik je bij over de absolute basics van beleggen.Besparen op Internet & TV. Dreigen met opzeggen werkt?


Afgelopen vrijdag was het Black Friday. Een dag waarin steeds meer en meer mensen te prooi vallen van allerlei zogenaamde aanbiedingen. Er zijn een aantal winkels die echt leuke aanbiedingen hebben, maar bij het overgrote deel van de webshops betaal je slechts een fractie minder dan de prijzen van een maand geleden.

Zelf heb ik mijn hand redelijk op de knip kunnen houden, ik heb enkel een setje Philips LED spotjes gekocht die ik eerder eigenlijk al had willen kopen. Toch het astronomische bedrag van €6,- kunnen besparen.

Maar goed, daar gaat dit artikel niet over! In dit artikel wil ik jullie graag meenemen in mijn ervaring met het korting krijgen op je Internet en TV abonnement na het dreigen met overstappen. Kort samengevat kreeg ik eerst een aanbod wat nauwelijks goedkoper was dan mijn huidige abonnement, het tweede aanbod bespaarde mij zo’n €4 per maand. Uiteindelijk ben ik overgestapt en bespaar ik nu €12 per maand.

Overstappen van Ziggo naar T-Mobile Thuis

Ik ben al zo’n 4 jaar klant bij Ziggo. Het eerste jaar kreeg ik een leuke korting, maar de 3 jaar daarna heb ik altijd de volle mep betaald. Bewust overigens, want andere aanbieders waren nauwelijks goedkoper en ik had geen zin om al mijn apparatuur in huis te vervangen voor een besparing van twee of drie euro per maand.

Tot vrijdag, toen T-Mobile met een aantrekkelijke actie kwam. Ik betaal op dit moment €48 voor mijn internet en TV abonnement bij Ziggo. Bij T-Mobile ging ik voor het zelfde (omgerekend) gemiddeld €36,25 betalen. Ik kreeg de eerste maanden wat meer korting enzo, maar gemiddeld dus bijna €12 euro per maand goedkoper!

Dat is over een heel jaar gezien toch bijna €144. Daarom besloot ik de stoute schoenen aan te trekken en Ziggo te bellen. Ik gaf aan dat ik wilde opzeggen. Na wat smalltalk gaf de vrouw aan de andere kant van de lijn aan dat ik al zo ontzettend lang trouwe klant was, dat ze mij een speciale aanbieding kon doen (blablabla).

Uiteindelijk kwam het erop neer dat ik 3 maanden een kleine korting kreeg waardoor ik gemiddeld €46 per maand ging betalen. Kortom, de manier waarop het verpakt was klonk leuk (3 maanden €39,95) maar aan het eind van de rit bespaarde dit me slechts €2 per maand.

Toen ik aangaf dat dit absoluut niet interessant was, bood de vrouw aan de lijn mij aan dat ze even met haar leidinggevende ging overleggen. Ik heb zelf ook een tijdje in de sales gewerkt en ken deze techniek. Ideaal moment om even een kop koffie voor jezelf te halen en net alsof te doen dat je in overleg bent.

Na een paar minuten was de telefoniste terug aan de lijn en kreeg ik een final aanbod. Ik kreeg 6 maanden korting en ging hierdoor gemiddeld €44 per maand betalen. Dat is dus €4 goedkoper dan mijn huidige abonnement, maar nog altijd €8 duurder dan T-Mobile.

Ik heb aangegeven dat ik er over na ging denken, maar dat ik waarschijnlijk toch ging overstappen. Daarop hebben de telefoniste en ik afscheid van elkaar genomen en heb ik opgehangen.

Ik moet er overigens wel bij vermelden dat ik ook een mobiele telefoon abonnement bij T-Mobile heb, waardoor ik €5 extra korting krijg. Hierdoor valt T-Mobile dus extra voordelig uit.

Korting als je dreigt met opzeggen van je abonnement bij de Ziggo klantenservice?

Ik kreeg dus daadwerkelijk een korting toen ik aangaf over te willen stappen naar de concurrent van Ziggo. De telefoniste gaf aan dat dit kwam doordat ik al 4 jaar contract vrij was, maar ik heb het vermoeden dat iedereen dit aanbod krijgt.

Ik betaalde dus €48 per maand en kreeg eerst een aanbod wat uit kwam op €46 per maand. Het klonk mooi, maar als je het gemiddelde berekent viel het dus tegen! Uiteindelijk kreeg ik een aanbod van gemiddeld €44 per maand.

Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om over te stappen naar T-Mobile. Maar ook als je niet wilt overstappen is het interessant om eens te bellen. Geef niet aan dat je een korting wilt, maar zeg gewoon dat je wilt overstappen en waarom. Ze sluiten je echt niet direct af van je internet, in de meeste gevallen komen ze met een leuk aanbod.

Het kost per slot van rekening veel geld om nieuwe klanten te werven, dus is het ook voor Ziggo interessant om een korting te geven om klanten te behouden.

Welke ander abonnementen zouden goedkoper kunnen?

Naast internet en TV zijn er natuurlijk ook andere abonnementen die goedkoper kunnen. Wanneer je toch bezig bent is het ook interessant om eens te kijken naar:

  • Energieleverancier: Je zou kunnen bellen en zo een korting kunnen regelen, maar ik vind dat bij een energieleverancier altijd lastig aangezien je een kWh en m3 prijs betaald. Ik kies er daarom voor om eens per jaar over te stappen via Gaslicht.com. Je krijgt dan vaak een gelijkwaardig tarief, maar wel een bonus van soms enkele honderden euro’s.
  • Autoverzekering: Toen je jouw autoverzekering afsloot koos je waarschijnlijk voor de goedkoopste. Maar zorg dat je goed in de gaten houdt of het ook de goedkoopste verzekering blijft! Toen ik mijn motorverzekering afsloot was Univé het goedkoopst. Een jaar later werd de prijs verhoogd en was het één van de duurdere aanbieders! Ik ben daarom ook meteen over gestapt op de HEMA motorverzekering, scheelt toch zo’n 15 euro per maand!
  • Digitale abonnementen: Wellicht een beetje Mosterd na de maaltijd, maar digitale producten zijn altijd super interessant tijdens Black Friday. De winstmarge is vaak meer dan 90% waardoor ze grote kortingen kunnen geven. Denk bijvoorbeeld aan Tradingview of webhosting. Vorig jaar sloot ik een nieuwe webhosting voor één van mijn sites af. Het was tijdelijk €1 per maand (één jaar lang) wegens Black Friday. Toch ook weer zo’n €9 per maand bespaart!

Samengevat: Black Friday kan lonen, maar laat je niet in de maling nemen

Black Friday kan dus voornamelijk bij abonnementen erg interessant zijn. Laat je niet in de maling nemen door een MediaMarkt die adverteert met een adviesprijs van 5 jaar geleden, die kortingen zijn vaak niet heel interessant.

Daarnaast koop ik alleen wat ik écht nodig heb. Korting is leuk, maar uiteindelijk verdien je geen 20% korting maar betaal je gewoon 80% van de prijs.

Heb je ervaring met het overstappen van internet of TV abonnement of het krijgen van korting na het dreigen met overstappen? Laat gerust een comment achter onder dit artikel!

Tim van LangzaamRijker.nl

Tim is een particuliere belegger met een lange termijn doelstelling. Op Langzaamrijker deelt hij zijn passie voor beleggen en online ondernemen. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Laatste Posts