TIP: Ben je en beginnende belegger en zie je tussen de bomen het bos niet meer? Wil je en gedegen plan opstellen en de aankomende jaren gestructueerd volgens een plan beleggen? Volg mijn online training met meer dan 6 uur videomateriaal waarin ik álles deel wat ik weet over beleggen! Honderden mensen gingen je al voor. Meer info vind je hier.Een tweede DEGIRO account. Kan en mag dat?


Een aantal weken geleden speelde ik met het idee om een tweede account aan te maken bij mijn favoriete broker, DEGIRO. Dit leek me handig aangezien ik zo mijn passieve ETF investeringen kan scheiden van mijn actievere losse aandelen.

Zo kan ik beter bijhouden wat mijn rendement over tijd is en ook beter scheiden welk bedrag nu met welk doel gestort is. Ik wil voornamelijk investeren in ETF’s, maar zou het wel leuk vinden om ook met wat losse aandelen of dividendaandelen te spelen.

Ik trok de stoute schoenen aan en stuurde DEGIRO een email met deze vraag. In dit artikel vertel ik je wat kan, wat mag en wat de voor- en nadelen van het hebben van meerdere accounts zijn.


Heb je nog géén rekening bij DEGIRO? Dan kan je vandaag nog binnen enkele minuten een gratis account aanmaken. Onderstaande link brengt je naar de juiste pagina. Het is een affiliate link, ik krijg dus een vergoeding als je jezelf via mijn link aanmeld. Dit kost je verder niets extra 😉

Aanmelden bij DEGIRO (ga naar website)Opens in a new tab.


Is het toegestaan om meerdere DEGIRO account aan te maken?

Laten we beginnen met het belangrijkste antwoord. Ja, het is toegestaan om meerdere accounts aan te maken bij DEGIRO . Dit kost je verder helemaal niets extra.

Zoals ik al aangaf stuurde ik DEGIRO hier een mail over en ik kreeg onderstaand antwoord:

Het staat u vrij om bij DEGIRO meerdere accounts op uw eigen naam te openen.   
Aan het openen en hebben van meerdere accounts zijn geen kosten verbonden. De voordelen zullen natuurlijk voor iedereen verschillend zijn. Voor u zou het een manier kunnen zijn om uw verschillende investeringen te scheiden.

Pascal van DEGIRO

Waarom zou je meerdere account aan willen maken?

Er zijn verschillende situaties te bedenken waarbij het handig zou zijn om meerdere accounts bij DEGIRO te openen. In mijn geval heeft het dus te maken met het bijhouden van verschillende beleggerstactieken, maar er zijn meer redenen te bedenken.

1. Een account openen om te beleggen voor een kind of kleinkind

Allereerst is het een idee om een aparte rekening te openen wanneer je voor je (klein)kind zou willen gaan beleggen. Ik heb hier eerder een video over gemaakt die terug is te vinden via deze link (Youtube).

Kort gezegd komt het erop neer dat je de keuze hebt uit het openen van een kinderrekening op naam van het kind, of het openen van een tweede eigen rekening op eigen naam.

Beide hebben verschillende voor- en nadelen waar ik in dit artikel niet te diep op in wil gaan. Het punt is dat het mogelijk en toegestaan is om een tweede account te openen.

2. Een account openen om verschillende beleggerstactieken gescheiden te houden

In mijn geval zou ik dus graag een account willen openen om verschillende beleggersrekeningen te hebben.

Ik ben groot fan van indextrackers en wil zo veel mogelijk van mijn investeringen in de wereldwijde markt investeren.

Het is echter ook vrij saai, je koopt gewoon iedere maand dezelfde ETF. Daarom zou ik met een klein deel van mijn vermogen (bijvoorbeeld 10%) willen ‘spelen’ met losse aandelen.

Ik wil echter overzicht houden en zien hoeveel de verschillende technieken opleveren. Daarom zou een gescheiden rekening ideaal zijn.

3. Een privé en zakelijke beleggersrekening openen

Tot slot is het bij DEGIRO mogelijk om zowel een privé als een zakelijke beleggersrekening te openen. Zo kan je bijvoorbeeld privé beleggen en daarnaast ook zakelijk werken aan een pensioen voor later.

Persoonlijk heb ik hier geen ervaring mee, ik gebruik DEGIRO enkel privé.

Meerdere accounts in de DEGIRO app

Wanneer je uiteindelijk meerdere accounts geopend hebt, kan je ze ook allemaal koppelen aan de DEGIRO app. Je doet dit door in de app bij het inlogscherm op de naam van jouw account te klikken.

Vervolgens klik je op ‘Toevoegen’ en vul je je inlognaam en wachtwoord in om een tweede account van DEGIRO te koppelen.

Zo ben je ook onderweg op de hoogte van hoe jouw investeringen ervoor staan.

Ik ben heel benieuwd of er meer mensen zijn die meerdere account hebben aangemaakt voor verschillende doeleinden. Voel je vrij om jouw ervaring achter te laten in de reacties onder dit artikel!

Tim van LangzaamRijker.nl

Ik ben Tim! Met Langzaamrijker heb ik 2 missies. Ik vertel je hoe je met jouw online side hustle honderden tot duizenden euro's per maand kan verdienen met affiliate marketing of Youtube. Daarnaast vertel ik je alles over beleggen, zodat je dit inkomen kan laten groeien en uiteindelijk financieel onafhankelijk kan worden!

Recent Content