TIP: Ben je een beginner en nog zoekende naar de basis omtrent beleggen? Dan is mijn gratis minicursus beleggen wellicht wat voor jou. In 45 minuten spreek ik je bij over de absolute basics van beleggen.Review: Mijn ervaring met Bitvavo


Ben je op zoek naar informatie over Bitvavo en vraag je je af of het een goede broker is om Bitcoin en andere cryptocurrencies te kopen?

Je vind online tientallen review websites die een oordeel over tientallen brokers geven. In dit blogbericht wil ik je graag vertellen over mijn persoonlijke ervaring met Bitvavo. Geen standaard review, maar simpelweg het delen van ervaringen van persoon tot persoon.

Mijn ervaring met Bitvavo

Bitvavo is de voordeligste en de beste crypto aanbieder die ik ben tegen gekomen. Het platform is overzichtelijk, simpel te gebruiken, en de kosten zijn zeer laag. Het platform is geschikt voor beginners, maar ook gevorderden kunnen bij Bitvavo terecht. Ik adviseer Bitvavo persoonlijk ook aan mijn vrienden en familie.

Meld je gratis middels deze link (Bitvavo website) aan en ontvang een welkomstbonus. Verhandel de eerste 7 dagen tot €1.000 zonder transactiekosten.

Pluspunten

 • Goedkoop en geen verborgen kosten
 • Overzichtelijk en eenvoudige website en app
 • Nederlandse aanbieder
 • Welkomstactie voor nieuwe klanten

Minpunten

 • Kleinere cryptocurrencies worden niet aangeboden
 • Geen telefonische klantenservice

Algemene informatie

Bitvavo is in 2018 in Nederland opgericht met als doel om cryptocurrencies dichter bij de traditionele financiële markten te brengen. Bitvavo ziet het investeren in cryptocurrencies als een mooie aanvulling voor het investeren in aandelen, obligaties, edelmetalen, etc.

Bitvavo is gevestigd in Amsterdam en dus van Nederlandse bodem. Dat is wel zo prettig, aangezien ze ook gewoon een Nederlandse klantenservice hebben.

Ze richten zich op het bouwen van een zeer gebruiksvriendelijk platform met hele lage kosten. En daar zijn ze in mijn ogen goed in geslaagd. De website en app zijn zeer eenvoudig in gebruik, en de kosten zijn vele malen lager dan bij veel andere Nederlandse aanbieders.

In deze review bespreek ik verschillende aspecten van Bitvavo. Hierbij kan je denken aan het aanbod, de veiligheid, klantenservice en de kosten.

Is Bitvavo veilig?

Bitvavo is een veilige Nederlandse aanbieder van cryptocurrencies. Het heeft tal van veiligheidsmaatregelen genomen om het platform zo veilig mogelijk te maken.

 • Wanneer je geld bij Bitvavo stort wordt dit verstuurd naar een apart bewaarbedrijf, net zoals veel traditionele aandelen brokers dat doen. Je geld wordt bewaard bij Stichting Bitvavo Payments. Dit zorgt ervoor dat jouw geld niet binnen de boedel van Bitvavo valt, in het geval van een faillissement.
 • Bitvavo maakt gebruik van security audits. Ze nodigen gespecialiseerde IT security bedrijven uit om penetration tests uit te voeren op de systemen. Dit zorgt ervoor dat mogelijke zwakke plekken in de systemen vroegtijdig opgespoord en gedicht worden.
 • Daarnaast zijn er uiteraard de standaard beveiligingsmaatregelen zoals twee-factor authenticatie en IP-checks. Dit zorgt ervoor dat iemand anders niet zomaar op jouw account kan inloggen en funds kan opnemen.
 • Daarnaast voldoet Bitvavo aan alle regelgeving rondom het Know Your Customer beleid en de Wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme. Dit zijn niet zozeer zaken die het voor jou als gebruiker veiliger maken, maar het is wel fijn om te weten dat Bitvavo aan alle Nederlandse en Europese regelgeving voldoet.

De kosten bij Bitvavo

Naast veiligheid is kosten één van de belangrijkste zaken bij het kiezen van een crypto exchange of broker. Helaas zijn er nog partijen die hoge fees rekenen, die niet altijd even duidelijk zijn. Jij bent daar als gebruiker natuurlijk de dupe van.

Gelukkig zijn de kosten bij Bitvavo zéér laag. Sterker nog, ik heb nog nooit een broker gevonden met lagere kosten.

De kosten zijn afhankelijk van het handelsvolume in de afgelopen 30 dagen. Je betaalt minder kosten wanneer je meer gaat handelen. Dit geldt echter pas vanaf een handelsvolume van €100.000 of meer, dus de meeste gebruiker zullen in het standaard tarief vallen.

In dat geval betaal je 0,25% taker fee of 0,15% maker fee. Weet je niet wat de verschillen zijn? Ga er in dat geval vanuit dat je de taker fee betaalt. Een maker fee betaal je wanneer je een limiet order plaatst, de meeste mensen gebruiken echter market orders.

Nogmaals, deze kosten zijn zeer laag. Het is niet ongewoon dat aanbieders 1% of meer kosten per transactie rekenen. Gelukkig is dit bij Bitvavo niet het geval.

Verder zijn er geen kosten verbonden aan het storten van euro’s middels iDEAL. Ook dat vind ik een groot voordeel. Hierdoor is het ook interessant wanneer je kleinere bedragen wilt inleggen. Het is zonde als je €1 per iDEAL storting moet betalen, als je bijvoorbeeld €50 per maand stort. Gelukkig ook niet het geval dus.

Wat is de minimale inleg bij Bitvavo?

Veel online aanbieders hebben een minimale inleg wanneer je geld wilt storten of crypto wilt kopen. Dat is bij Bitvavo niet het geval. Hierdoor is het ook mogelijk om iedere maand een klein bedrag te investeren, en is het platform ook voor de kleine belegger geschikt.

Ook het opnemen van je geld is zeer eenvoudig. Je verkoopt je cryptocurrencies en vraagt vervolgens een opname van je euro’s aan. Dit wordt meestal binnen één werkdag op je bankrekening gestort.

De Bitvavo app en website

Bij Bitvavo kan je zowel gebruik maken van de website omgeving als de app. De app is te downloaden voor Android en voor iOS. Beide werken uitstekend.

Middels de app kan je gemakkelijk op ieder moment van de dag crypto kopen en verkopen. Wel zijn de mogelijkheden hierin (bewust) wat beperkter. Je kan bijvoorbeeld geen stoploss of limietorder plaatsen. Dit dien je altijd op de website via de Geavanceerde functie te doen.

De app is enorm snel en fool-proof. Veel crypto aanbieders hebben vrij ingewikkelde apps, maar de app van Bitvavo is door iedereen met beperkte kennis gemakkelijk te gebruiken.

Naast het kopen en verkopen van je crypto, kan je middels de app ook contact opnemen met de klantenservice via de live chat. Op het moment van het schrijven van deze review is de chat tijdelijk niet te gebruiken i.v.m. onderhoud, ik heb hier dus helaas geen printscreen van.

Het aanbod bij Bitvavo

Het aanbod bij Bitvavo is ruim voldoende. Toegegeven, concurrenten hebben vaak een breder aanbod. Toch denk ik dat meer dan 90% van de mensen genoeg hebben aan het aanbod bij Bitvavo.

Ze kiezen ervoor om alle grote (en wat minder grote) cryptocurrencies aan te bieden. Echt kleine projecten ga je bij Bitvavo niet vinden, maar dat is voor de meeste mensen ook niet interessant.

In bovenstaande afbeelding zie je een klein aantal van de aangeboden cryptocurrencies. Het aanbod kan wat wisselen, maar Bitvavo bied ongeveer 50 tot 100 verschillende cryptocurrencies aan.

Voorbeelden zijn coins zoals:

 • BTC – Bitcoin
 • ETH – Ethereum
 • LTC – Litecoin
 • NEO – NEO
 • Link – Chainlink
 • ETC – Ethereum Classic
 • HOT – Holo
 • TRX – Tron
 • ZIL – Zilliqa
 • VET – Vechain
 • XLM – Stellar
 • XRP – Ripple
 • etc

Conclusie: Mijn ervaring met Bitvavo

Ik kan wel concluderen dat ik Bitvavo de beste Nederlandse aanbieder van cryptocurrencies vind. Goedkoop, prima aanbod en geweldige gebruikerservaring. Bitvavo steekt met kop en schouders uit boven de rest van de aanbieders.

Honder procent veiligheid heb je nooit, maar Bitvavo heeft de nodige maatregelen genomen om jouw cryptocurrencies veilig op te slaan. Het voelt voor mij dan ook vertrouwd en ik laat met een gerust hart mijn cryptocurrencies bij Bitvavo staan. Als je met grotere bedragen gaat werken is een hardware wallet wellicht een goede toevoeging.

Daarnaast wil ik nog benadrukken dat Bitvavo een interessante welkomstactie heeft. Als je deze link (Bitvavo website) gebruik om een account aan te maken, betaal je de eerste 7 dagen geen transactiekosten over de eerste €1.000 euro die je investeert. Bovenstaande link is een affiliate link, ik krijg mogelijk een kleine commissie voor het aanbrengen van een nieuwe klant. Dit kost jou niets extra, zie het als een bedankje voor het schrijven van deze review.

FAQ – Veel gestelde vragen

Is Bitvavo veilig?

Bitvavo heeft de nodige maatregelen genomen om jouw cryptocurrencies veilig te bewaren. 100% veiligheid kan niemand je garanderen in deze markt, maar ik laat mijn cryptocurrencies met een vertrouwd gevoel op het platform van Bitvavo staan.

Wat zijn de kosten bij Bitvavo

De kosten bij Bitvavo zijn zeer laag. Je betaalt maximaal 0,25% aan kosten. Handel je meer of maak je gebruik van maker orders? Dan worden deze kosten lager. Veel concurrenten rekenen vele malen hogere kosten.

Waarom vraagt Bitvavo een kopie van mijn paspoort?

Het kan wellicht wat raar overkomen als een partij een foto van je paspoort vraagt. Bitvavo is echter gebonden aan Europese regelgeving, waaronder de Know Your Customer regels en Wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terorrisme. Ze zijn verplicht om te controleren wie jij bent. Iedere Europese aanbieder zal dit van je vragen.

Hoe kan ik contact opnemen met de klantenservice van Bitvavo?

Je kan contact met Bitvavo opnemen middels e-mail of de live chat. Bitvavo is niet telefonisch bereikbaar. Dit doen ze waarschijnlijk om de kosten laag te houden. Ik kreeg snel en adequaat contact op mijn mail van de klantenservice.

Langzaamrijker maakt onderdeel uit van het affiliate netwerk van Bitvavo. Dit artikel is zo objectief mogelijk geschreven. Bitvavo heeft (met uitzondering van juridische correctheid) geen invloed gehad op de inhoud van dit artikel.

Tim van LangzaamRijker.nl

Tim is een particuliere belegger met een lange termijn doelstelling. Op Langzaamrijker deelt hij zijn passie voor beleggen en online ondernemen. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Laatste Posts