TIP: Ben je en beginnende belegger en zie je tussen de bomen het bos niet meer? Wil je en gedegen plan opstellen en de aankomende jaren gestructueerd volgens een plan beleggen? Volg mijn online training met meer dan 6 uur videomateriaal waarin ik álles deel wat ik weet over beleggen! Honderden mensen gingen je al voor. Meer info vind je hier.Negatieve rente op je vermogen bij DEGIRO?


Vandaag kwam er een alarmerend bericht naar buiten op de Telegraaf.nl. Het ging in op de nieuwe voorwaarden bij DEGIRO die per 15 november 2019 in zullen gaan.

In het artikel is te lezen dat beleggers bij DEGIRO negatieve rente zullen moeten betalen over hun vermogen bij DEGIRO.

Gelukkig ligt dit nieuwsbericht iets genuanceerder en hoeven de meeste particuliere beleggers zich niet druk te maken.

In een mail van DEGIRO die gisteravond verstuurd werd is het volgende te lezen.

Vanwege bovenstaande reden zullen wij per 15 november 2019 wijzigingen aanbrengen in ons compensatiebeleid:
 
Alleen de eerste €2.500,- in Morgan Stanley Investment Management geldmarktfondsen zal nog worden gecompenseerd. Indien u over een periode van 60 dagen €350 euro of meer aan transactiekosten heeft betaald, dan is een grens van €100.000 op u van toepassing. Dit wordt maandelijks bekeken.
 
U ontvangt alleen een compensatie op bedragen in geldmarktfondsen in uw basisvaluta.
 
Wij willen graag voorkomen dat klanten die al langere tijd niet actief zijn geweest achteraf worden verrast met deze aanpassing. Bedragen boven de €2.500, die zijn belegd in geldmarktfondsen en meer dan twee maanden niet zijn gebruikt, worden daarom eenmalig teruggestort op de tegenrekening. Uiteraard vindt het retourneren plaats voordat de wijzigingen in de compensatie worden toegepast.

Nieuwsbrief DEGIRO

Kortweg komt het erop neer dat je enkel gaat betalen wanneer je vrij vermogen bij DEGIRO meer dan €2.500 betreft. Het vermogen dat is geïnvesteerd in aandelen of ETF’s wordt hier dus niet in meegenomen.

Logisch ook, men zou anders misbruik van de situatie kunnen maken en het eigen vermogen van de bank over kunnen maken om toekomstige negatieve rente op de spaarrekening te omzeilen.

Wanneer beleggers meer dan €350 transactiekosten per maand maken, betaal je geen negatieve rente over je vrij ruimte tot een bedrag van €100.000 euro.

Kortom, de gemiddelde particuliere belegger wordt niet door deze maatregelen getroffen. Je dient enkel in de gaten te houden dat je vrij vermogen niet boven de €2500 uitkomt. In dat geval doe je er goed aan om je vermogen over te maken naar je betaalrekening bij je eigen bank.

Tot slot wil DEGIRO voorkomen dat zogenoemde ‘slapende beleggers’ getroffen worden door deze maatregel, en achteraf de rekening gepresenteed krijgen.

Heb je meer dan €2.500 in je vrij ruimte op DEGIRO en heb je meer dan 2 weken geen gebruik gemaakt van je beleggersrekening? Dan zal DEGIRO het bedrag boven de €2.500 automatisch eenmalig naar je betaalrekening storten om te voorkomen dat je ongemerkt hoge kosten maakt. Wel zo netjes!

Tim van LangzaamRijker.nl

Ik ben Tim! Met Langzaamrijker heb ik 2 missies. Ik vertel je hoe je met jouw online side hustle honderden tot duizenden euro's per maand kan verdienen met affiliate marketing of Youtube. Daarnaast vertel ik je alles over beleggen, zodat je dit inkomen kan laten groeien en uiteindelijk financieel onafhankelijk kan worden!

Recent Content