TIP: Ben je en beginnende belegger en zie je tussen de bomen het bos niet meer? Wil je en gedegen plan opstellen en de aankomende jaren gestructueerd volgens een plan beleggen? Volg mijn online training met meer dan 6 uur videomateriaal waarin ik álles deel wat ik weet over beleggen! Honderden mensen gingen je al voor. Meer info vind je hier.Begin van LangzaamRijker.nl


Daar zit ik dan, achter mijn laptop om mijn eerste artikel op langzaamrijker.nl te schrijven. Het is vrijdagavond 18.00 uur en ik heb er weer een hele werkweek op zitten. Ik werk net zoals het overgrote deel van Nederland netjes mijn uren voor mijn geld. Ik verhuur eigenlijk mijn tijd.

Begin 2019 begon ik echter te beseffen dat het ook anders kan. Het lezen van de 4 Hour Workweek van Timothy Ferriss heeft mijn gedachte veranderd. Het inruilen van uren voor geld is maar een achterhaald principe. Waarom moet ik tot ver boven mijn 70e werken voor mijn geld, terwijl een klein deel van de Nederlanders onbezorgd geniet van het leven? Dat wil ik ook!

Maar eerst kort even iets over mijzelf om je een volledig beeld te geven. Mijn naam is Tim en ik ben 28 jaar oud. Momenteel werk ik voor een adviesbureau als Online  Marketing Specialist. Daarnaast heb ik sinds een jaar of 7 mijn eigen bedrijfje, wat eigenlijk niets meer of minder is dan het maken van websites.

Deze website maak ik niet voor anderen, maar voor mijzelf. Het zijn websites die een inkomen genereren. Ik begon ooit met websites over telefoon abonnementen en heb in de loop der jaren allerlei soorten sites gehad. Middels advertenties en affiliate marketing probeer ik zo een centje bij te verdienen. Het is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby.

Allemaal leuk en aardig, maar wat doe ik eigenlijk met dat extra geld? Tot nu toe heb ik alle inkomsten uit mijn ZZP bestaan opgespaard op een zakelijke rekening. Daar staat mijn geld al jaren minder waard te worden door inflatie. Dat moet toch anders kunnen?

Begin 2019 begon voor mij dus het kwartje te vallen. Ik moet het geld gebruiken om meer geld te maken. Want met geld maak je geld, nietwaar? Vervolgens ben ik me enkele weken gaan verdiepen in zelfstandig beleggen. Het klonk altijd erg ingewikkeld en het leek me maar lastig om in zo’n wereld te stappen. Ik begon het echter steeds leuker en interessanter te vinden. Tot mijn grote verbazing hoeft beleggen helemaal niet zo moeilijk te zijn. Sterker nog, een goede belegging is ontzettend saai en eenvoudig!

Inmiddels zijn we een klein jaar verder en durf ik te zeggen dat ik me comfortabel voel met mijn beleggingen. Het is nog niet heel groot, maar al het groots begint klein nietwaar?

De afgelopen maanden hoor ik ontzettend veel mensen om me heen vragen stellen met betrekking tot beleggen en investeren. Zodra je laat vallen dat je hier mee bezig bent, hoor je vaak al: “Daar moet ik me ook eens in gaan verdiepen. Maar het is zo ingewikkeld”. Anderen zijn al wat verder en zeggen “Ik wil ook gaan beleggen, maar waar moet ik beginnen? Is er geen cursus of iets dergelijks?”

Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik iedere week wel een vriend, familielid of collega spreek die een dergelijke opmerking maakt. Het komt misschien door mijn leeftijd. Ik heb laatst ergens gelezen dat de meeste beleggers rond hun 27e of 28e beginnen met een eerste belegging.

Naar mate mensen mij er vaker over hoorde praten, kreeg ik ook steeds vaker hulpverzoeken. Denk aan een vraag over het kiezen van het juiste beleggingsaccount, of vragen over wat een interessante ETF is.

Dit alles heeft mij aan het denken gezet. Ik maak natuurlijk al geruime tijd websites en op moment van schrijven heb ik ook enkele goed lopende websites in mijn beheer. Maar wat nu als ik een website zou starten over investeren en beleggen? Wat nou als ik mijn weg naar rijkdom met andere kan delen via mijn website? Wat nou als ik mijn familie en vrienden een linkje met uitleg kan sturen naar mijn eigen website met mijn eigen uitleg, in plaats van een andere website waar ik het maar deels mee eens ben?

Daarom heb ik besloten om langzaamrijker.nl te beginnen. Het is nu oktober 2019 en middels deze website wil ik mijn pad naar een financieel gezonde toekomst delen.

Op langzaamrijker ga ik met je delen waar ik in investeer, hoe ik geld verdien én ga ik beginners in Jip en Janneke taal uitleggen hoe je gemakkelijk zelf kan starten met beleggen. Geen onnodig ingewikkelde praat, maar gewoon heldere uitleg die jij en ik begrijpen. Ik zal me met name richten op 20-ers en 30-ers aangezien ik me daar het meest mee verbonden voel, maar mijn informatie kan natuurlijk voor iedereen interessant zijn.

Ik hoop dat jullie wat van mijn site kunnen leren en ik hoop ook dat ik enorm veel kan leren van jullie! Ik zal altijd comments, opmerkingen of discussies volgen om zelf ook iedere dag weer wat te leren. Ik hoop dat je in de toekomst met me meeleest en meedoet, zodat we samen langzaam bouwen aan een rijkere toekomst.

Tim van LangzaamRijker.nl

Ik ben Tim! Met Langzaamrijker heb ik 2 missies. Ik vertel je hoe je met jouw online side hustle honderden tot duizenden euro's per maand kan verdienen met affiliate marketing of Youtube. Daarnaast vertel ik je alles over beleggen, zodat je dit inkomen kan laten groeien en uiteindelijk financieel onafhankelijk kan worden!

Recent Content